Olejová bábovka s jablky

Olejová bábovka s jablky
Příprava: 40 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Pokud jste zatím neochutnali žádnou veganskou buchtu, je nejvyšší čas. V této bábovce se snoubí hřejivé tóny skořice, zázvoru, ale i dalšího koření s křupavými jablky a ještě k tomu olivovým olejem, který je takovou pomyslnou třešničkou na dortu. Udělejte si k němu šálek kávy nebo lahodné kakao.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce lněné mouky
  • 4 lžíce vody
  • 1/2 hrnku extra panenského olivového oleje
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1,5 hrnku neslazeného mandlového mléka
  • 3 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička jablečného octa
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 4 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 3 středně velká jablka
  • 1 lžíci hladké mouky

Postup:

  • Troubu si předehřejeme na 180°C a formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  • Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejně velké kousky asi 1×1 cm.
  • V malé misce smícháme vodu s lněnou moukou a necháme 5 minut odstát.
  • Do jiné misky dáme nakrájená jablka a lžičku hladké mouky.
  • Promícháme, aby byla jablka obalená moukou.
  • Vyndáme větší mísu a našleháme v ní olivový olej, cukr, mandlové mléko, jablečný ocet, lněnou mouku a vanilku.
  • Smícháme mouku, jedlou sodu, sůl, skořici, zázvor, nové koření a prosejeme do olejové směsi.
  • Důkladně promícháme, aby se vše spojilo.
  • Nakonec ještě přihodíme jablka a naposledy zamícháme.
  • Takto hotové těsto přelijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme cca 45 – 50 minut a špejlí zkontrolujeme dostatečné propečení ve středu bábovky.
  • Pokud je špejle čistá a těsto nelepí, vyjmeme bábovku z trouby a necháme jí ve formě 10 minut odpočinout.
  • Pak jí opatrně vyklopíme na kuchyňskou mřížku, aby mohla vychladnout.
  • Před servírováním jí poprášíme moučkovým cukrem.
Luxusní veganská jablečná bábovka s olejem.
Zdroj: https://www.thesimplegreen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.