Olejový moučník s ovocem

Olejový moučník s ovocem

Tahle vynikající olejová buchta je úžasně jemná, vláčná a díky extra panenskému oleji má zcela nezaměnitelnou chuť. Je to skvělá buchta na posezení u čaje.

Ingredience:

  • 225 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 ml extra panenského olivového oleje (kdo nemá, použije rostlinný)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 450 g mixovaného sušeného ovoce (rozinky, papaya, meruňky atd.)

Postup:

  • Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  • Mouku s práškem do pečiva prosejeme do misky a přisypeme cukr. Důkladně zamícháme.
  • V odměrce smícháme olej, vejce i mléko a přimícháme k mouce.
  • Nakonec přisypeme sušené ovoce a naposledy promícháme.
  • Vlijeme do formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 1 hodinu, poté stáhneme teplotu ne 150 stupňů a pečeme ještě cca 50 minut.
  • Když bude povrch buchty moc rychle hnědnout, přikryjeme jej alobalem.
  • Špejlí ověříme, aby těsto nelepilo a pokud je vše pořádku, můžeme vyjmout z trouby.
  • Nevyklápíme jej ven a necháme vychladnout ve formě.
  • Po úplném vychladnutí odstraníme formu a můžeme servírovat.
Ovocný dort připravený z oleje.
Zdroj: https://www.gardenteacakesandme.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.