Olihně na grilu s citronem a pepřem

Olihně na grilu s citronem a pepřem

Jednoduché a zároveň chutné jídlo, jehož ugrilování vám zabere pouhých pět minut. Je to skvělý způsob, jak si pochutnat na mořských plodech, aniž byste museli zamířit do restaurace.

Ingredience

  • tuby kalamár o hmotnosti 250 gramů
  • 1 šálek čerstvé citronové šťávy
  • hrubě mletý pepř
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup

  1. Kalamáry dobře očistěte pod tekoucí vodou.
  2. Pokud je na dně stále přichycena malá membrána nebo sval, odřízněte ho, aby mohla voda volně protékat tubou.
  3. Nechte uschnout.
  4. Položte kalamáry do mělké misky.
  5. Zalejte čerstvou citronovou šťávou.
  6. Zakryjte plastovou fólií a vložte do chladničky na 40 minut.
  7. Zahřejte gril na vysokou teplotu.
  8. Vyndejte kalamáry z chladničky a vylijte citronovou šťávu.
  9. Gril potřete rostlinným olejem a zahřejte na střední teplotu.
  10. Kalamáry grilujte po dobu 2-3 minut z každé strany (měly by být bílé a pevné).
  11. Nakrájejte kalamáry na kroužky a dejte do mísy.
  12. Promíchejte s pepřem a čerstvou petrželkou.
  13. Podávejte ihned a za tepla.
  14. Užijte si to!
Olihně na grilu s citronem a pepřem na talíři
www.savoryexperiments.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.