Jednoduché a zároveň chutné jídlo, jehož ugrilování vám zabere pouhých pět minut. Je to skvělý způsob, jak si pochutnat na mořských plodech, aniž byste museli zamířit do restaurace.
Ingredience
- tuby kalamár o hmotnosti 250 gramů
- 1 šálek čerstvé citronové šťávy
- hrubě mletý pepř
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Kalamáry dobře očistěte pod tekoucí vodou.
- Pokud je na dně stále přichycena malá membrána nebo sval, odřízněte ho, aby mohla voda volně protékat tubou.
- Nechte uschnout.
- Položte kalamáry do mělké misky.
- Zalejte čerstvou citronovou šťávou.
- Zakryjte plastovou fólií a vložte do chladničky na 40 minut.
- Zahřejte gril na vysokou teplotu.
- Vyndejte kalamáry z chladničky a vylijte citronovou šťávu.
- Gril potřete rostlinným olejem a zahřejte na střední teplotu.
- Kalamáry grilujte po dobu 2-3 minut z každé strany (měly by být bílé a pevné).
- Nakrájejte kalamáry na kroužky a dejte do mísy.
- Promíchejte s pepřem a čerstvou petrželkou.
- Podávejte ihned a za tepla.
- Užijte si to!