Milujete těstoviny a zajímají vás recepty na omáčky s mletým masem?
Mají univerzální použití a klidně si je můžete dát i k jiným přílohám.
Máte raději vepřové nebo hovězí maso? Inspirujte se v našem článku.
Naše recepty
Rajčata – proč jsou tak oblíbená a co obsahují?
Rajčata milujeme nejen díky jejich lahodné chuti, ale také šťavnatosti. Určitě mi dáte za pravdu, že je to někdy opravdu velmi tvrdý oříšek vybrat to nejlepší rajče. Občas totiž můžeme narazit na odrůdu, která není tím pravým ořechovým a není dobrá k přímé konzumaci ani do pokrmů.
Přesto je to stále populární plod, bez kterého se zkrátka neobejdeme. Obsahují důležité živiny a také vlákninu. Přispívají k očistě organismu a zažívacího traktu.
Co rajčata obsahují?
- Antioxidant lykopen (červené barvivo)
- Vitamin E
- Vitaminy skupiny B
- Vitamin C
- Vitamin K
- Draslík
- Vápník
- Hořčík
- Fosfor
- Zinek
Nutno podotknout, že rajčata pomáhají na imunitní systém, zlepšují zrak, umí stimulovat nervovou soustavu, napomáhají ke snižování hladiny cholesterolu, ale fungují i jako účinné přírodní antibiotikum.
Odvar z rajčatové nati má dokonce nezaměnitelně pozitivní účinek na unavené nohy. To uvítá každý, kdo je vlastně celý den na nohou, ať už při chůzi či celodenní stání například za pultem či na pokladně v supermarketu.