Omáčka s nivou, česnekem a podmáslím

Omáčka s nivou, česnekem a podmáslím
Příprava: 10 minut Počet porcí: 2

Máte rádi hamburgery? Pak do nich přidejte tuto omáčku. Pochutnáte si jako nikdy!

Ingredience

  • 85 g nivy (rozdrobené na menší kousky)
  • 3 polévkové lžíce podmáslí
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku (prolisovaného)
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • ½ čajové lžičky worcesterové omáčky
  • ¼ čajové lžičky mletého pepře
  • ¼ čajové lžičky hořčičného prášku
  • ¼ čajové lžičky soli

Postup

  • V misce smíchejte sýr, podmáslí, smetanu, česnek, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku, pepř, hořčičný prášek a sůl. 
  • Chcete-li, aby byla struktura omáčky hladší, rozmixujte ji ponorným mixérem. V opačném případě v ní zanechte drobné hrudky sýru. 
  • Misku s hotovou směsí přikryjte potravinovou folií a vložte na 30 minut do lednice. Chutě se tak propojí. 
  • Po této době můžete ihned podávat s oblíbeným masem nebo jen s pečivem.
  • V lednici můžete, ve vzduchotěsné nádobě, skladovat sýrovou smetanovou omáčku z nivy až 1 týden.

Maso, podávané se sýrovou omáčkou z nivy, cibulí a čerstvým salátem.
zdroj: simplyrecipes.com

Nechcete, aby byly noky se sýrovou omáčkou kupované? Pak si připravte recept na domácí gnocchi

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.