Omáčka s vajíčkem a okurkou (masem)

Omáčka s vajíčkem a okurkou (masem)

Do tohoto receptu na znojemskou omáčku můžete místo vejce přidat maso z předešlého oběda, klidně i kuřecí, zkrátka co máte. 

INGREDIENCE:

  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 cibule
  • 3 kyselé okurky
  • 2 vejce
  • 30 g slaniny
  • hladká mouka
  • hořčice
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

  • Slaninu nakrájejte na kostičky a dejte osmažit na sucho.  
  • Až pustí šťávu, přidejte na kostičky nakrájenou cibulku a smažte dozlatova. 
  • Přidejte na kostičky nakrájené okurky i vejce, hořčici, podlijte vývarem a chvilku povařte. 
  • Nakonec zahustěte moukou smíchanou s vlažnou vodou a duchuťte šťávou z okurek. 
  • Podávejte s vejcem uvařeným na tvrdo, volským okem nebo masem. 
Falešnou znojemskou omáčku si můžete udělat i bez masa, kupříkladu s vejcem nebo jiným masem.
pecene-varene.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.