Omáčka se žampiony

Omáčka se žampiony

Každý šéfkuchař, ať už profesionál či amatér připravuje taková jídla podle vlastních osvědčených receptů. Co když ale právě tahle žampionová omáčka bude jiná, než ta vaše? Perfektně se hodí k těstovinám nebo třeba ke grilovanému steaku.

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce másla
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje (kdo nemá, může dát i slunečnicový olej)
  • 650 g nakrájených žampionů (mohou být na plátky, půlky nebo čtvrtky)
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 stroužky drceného česneku
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1 hrnek mléka
  • 3 lžičky kukuřičného škrobu (nebo kukuřičné mouky)
  • 1 – 2 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup:

  • Do pánve dáme rozehřát máslo i s máslem.
  • Přihodíme nakrájené houby s tymiánem, osolíme a opepříme.
  • Žampiony restujeme dozlatova a poté přidáme drcený česnek a necháme osmahnout, dokud nezačne intenzivně vonět.
  • Přilijeme smetanu a mléko, do kterého rozmícháme kukuřičný škrob či mouku.
  • Vaříme dalších asi 5 – 10 minut na mírném ohni, až začne být omáčka dostatečně hustá.
  • Dochutíme citronem, podle potřeby ještě solí i pepřem a ozdobíme petrželkou.
  • Pak už jen stačí servírovat.
Snadná smetanová houbová omáčka.
Zdroj: https://simply-delicious-food.com

Tip: Kdo chce trochu experimentovat, může si k tomu zkusit připravit cuketové nudle.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.