Omáčka z kuřecích jater se zeleninou

Omáčka z kuřecích jater se zeleninou

A tentokrát varianta se zeleninou, aby byla omáčka trochu bohatší.

INGREDIENCE:

  • 600 g kuřecích jater a (ledvinek)
  • ½ lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce másla
  • 3 hrnky nakrájené papriky trikolory
  • 1 velký cibule
  • 1 česnek
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • ½ lžičky tymiánu
  • ⅓ lžičky kari
  • 1 lžička papriky
  • 200 ml masového vývaru

POSTUP:

  • Játra a (ledvinky) omyjte a odblaňte a dejte je marinovat do sojové omáčky na půl hodiny. 
  • Cibuli si nakrájejte na kolečka a osmažte na másle do zlatova a dejte bokem.
  • Pak orestujte játra na oleji a nechte je zatáhnout.
  • Přidejte kari, tymián, sůl, pepř a restujte. 
  • Přidejte prolisovaný česnek, zázvor a podlijte vývarem. 
  • Vařte asi 8 minut, pak přidejte na kostičky nakrájené papriky a přidejte i mletou papriku. 
  • Po chvíli přidejte cibulku a vařte do měkka.
  • V případě potřeby podlijte ještě vodou.
Recept na játrovou omáčkou se třemi druhy paprik.
derrickjnight.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.