A tentokrát varianta se zeleninou, aby byla omáčka trochu bohatší.
INGREDIENCE:
- 600 g kuřecích jater a (ledvinek)
- ½ lžíce rostlinného oleje
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce másla
- 3 hrnky nakrájené papriky trikolory
- 1 velký cibule
- 1 česnek
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- ½ lžičky tymiánu
- ⅓ lžičky kari
- 1 lžička papriky
- 200 ml masového vývaru
POSTUP:
- Játra a (ledvinky) omyjte a odblaňte a dejte je marinovat do sojové omáčky na půl hodiny.
- Cibuli si nakrájejte na kolečka a osmažte na másle do zlatova a dejte bokem.
- Pak orestujte játra na oleji a nechte je zatáhnout.
- Přidejte kari, tymián, sůl, pepř a restujte.
- Přidejte prolisovaný česnek, zázvor a podlijte vývarem.
- Vařte asi 8 minut, pak přidejte na kostičky nakrájené papriky a přidejte i mletou papriku.
- Po chvíli přidejte cibulku a vařte do měkka.
- V případě potřeby podlijte ještě vodou.