Tento delikátní recept obsahuje samé dobré věci. Smetanová omáčka z modrého sýra, zdravý špenát, to vše zamotané do těstovin. Připravte si s námi vaši novou oblíbenou večeři!
Ingredience
- 230 g krátkých těstovin (campanelle, ziti, penne, farfalle atd.)
- 230 g baby špenátu (nebo běžného špenátu, bez stonků a nahrubo nakrájených)
- 120 g modrého sýra, plus navíc na ozdobu, pokud chcete
- 4 lžíce másla
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.
- Asi minutu před dokončením naberte šálek vody z těstovin.
- Asi 30 sekund před dokončením přidejte špenát a míchejte, dokud špenát nezvadne.
- Sceďte.
- Vraťte těstoviny a špenát do hrnce a přidejte máslo a sýr.
- Prohazujte kleštičkami, dokud se máslo a sýr nerozpustí a vše se nespojí.
- Zalijte trochou vody z těstovin, aby vznikla světlá omáčka.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem dle potřeby.
- Podávejte najednou na nahřátých talířích a přidejte na talíře drobky z modrého sýra.
- Dobrou chuť!