Omáčka z pečených paprik

Omáčka z pečených paprik

Tato neskutečně snadná omáčka k rýži vám nezabere více než 5 minut. Přidejte jí ke všemu, co vás napadne, a neomezujte se jen na ni. Pokapejte s ní šťouchané brambory, přidejte jí k těstovinám nebo zelenině.

Co budeme potřebovat

  1. 450 g pečených červených paprik z plechovky (scezené)
  2. 30 ml extra panenského olivového oleje
  3. 2 lžíce mleté šalotky (nebo cibule)
  4. 2 stroužky česneku (nasekané)
  5. 10 lístků čerstvé bazalky
  6. Lžíce kapary (scezené)
  7. Kůra z 1 citronu
  8. Šťáva z ½ citronu
  9. ½ lžičky soli
  10. ¼ lžičky černého pepře

Postup

  1. Všechny přísady vložíme do nádoby mixéru
  2. Mixujeme 30-60 vteřin na vysokou rychlost, dokud omáčka nebude zcela hladká
  3. Podáváme jí přelitou přes uvařenou rýži
Lehká a delikátní omáčka z pečených červených paprik uchovávaná ve sklenici.
Zdroj: nakedcuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.