Tato neskutečně snadná omáčka k rýži vám nezabere více než 5 minut. Přidejte jí ke všemu, co vás napadne, a neomezujte se jen na ni. Pokapejte s ní šťouchané brambory, přidejte jí k těstovinám nebo zelenině.
Co budeme potřebovat
- 450 g pečených červených paprik z plechovky (scezené)
- 30 ml extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce mleté šalotky (nebo cibule)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 10 lístků čerstvé bazalky
- Lžíce kapary (scezené)
- Kůra z 1 citronu
- Šťáva z ½ citronu
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
Postup
- Všechny přísady vložíme do nádoby mixéru
- Mixujeme 30-60 vteřin na vysokou rychlost, dokud omáčka nebude zcela hladká
- Podáváme jí přelitou přes uvařenou rýži