Omáčka ze sušených hub

Omáčka ze sušených hub

V zimních měsících si „houbovku“ lehce připravíte z nasušených hub. Její chuť a vůně je báječná.

INGREDIENCE

  • 2 hrsti sušených hub
  •  1 cibule
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • sůl
  • 4 lžíce jíšky
  • 400 ml vývaru

POSTUP

  1. Houby dejte do mísy a zalijte je horkou vodou
  2. Nechte 10 minut nabobtnat
  3. Na oleji orestujte nadrobno nasekanou cibuli
  4. Přidejte slité houby, koření, zalijte vývarem, zahustěte jíškou a osolte
  5. Na mírném ohni povařte 15 minut
  6. Omáčku podávejte s knedlíkem. Výborně se hodí k vařenému hovězímu masu.
tmavá houbová omáčka
Zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.