Omáčka ze švestek k masu

Omáčka ze švestek k masu

Tuto oblíbenou a všestrannou švestkovou omáčku použijte ke všemu od vaječných rolek, našich receptů na jarní závitky, knedlíků, pečené kachny, v luxusních receptech s rybami, kuřecího masa, krevet nebo s čínskými nudlemi a rýží. Použijte jí k potření masa před grilováním nebo jako glazuru na pečené drůbeží a vepřové maso.

Co budeme potřebovat

  • 900 g švestek (vypeckovaných a nakrájených)
  • 75 g dužiny z batátů
  • 80 g nakrájené žluté cibule
  • 100 ml jablečného octa
  • 165 g hnědého cukru
  • 55 ml sójové omáčky nebo tamari
  • 30 g medu
  • 30 g strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • tyčinka skořice
  • 2 celé badyány
  • 4 celé hřebíčky
  • 0,5 lžičky pepře
  • 0,25 lžičky celých semen fenyklu

Postup

  • Všechny ingredience kromě směsi koření dejte do středně velkého hrnce a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu na středně nízkou a vařte bez pokličky 30 minut.
  • Použijte ponorný mixér, abyste vše v hrnci mohli rozmixovat do hladka.
  • Vložte koření na malou pánev a opékejte na středně vysoké teplotě, dokud se nerozvoní.
  • Dávejte pozor, aby se koření nepřipálilo, jinak bude chutnat hořce. Nechte koření vychladnout a poté vložte celé koření do kousku gázy svázané provázkem nebo do čajového sáčku.
  • Balíček koření vložte do hrnce se švestkovou omáčkou a vařte bez pokličky 25–45 minut, dokud omáčka nezhoustne na požadovanou konzistenci.
  • Vyhoďte balíček koření. Nechte omáčku vychladnout.
  • Uchovávejte v lednici, kde vydrží až 2 týdny.

Aby vaše omáčka se švestkami a kořením byla super hladká je nutné mít po ruce výkonný tyčový mixér, který si můžete vybrat z naší recenze!

Lžička namočená do skleničky se švestkovou omáčkou.
Zdroj: leppfarmmarket.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.