Omáčka ze švestkových povidel

Omáčka ze švestkových povidel

Toto je nejjednodušší povidlová omáčka k masu. Stačí jen pár ingrediencí a máte skvělou sladkou přílohu ke každé večeři. Jednoduchý, 10minutový recept na švestkovou omáčku z povidel vhodný pro každou příležitost!

Co budeme potřebovat

  • 150 g švestkových povidel
  • 3 švestky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 60 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 1 badyán

Postup

  • Povidla dejte do malého hrnce spolu se švestkami, hnědým cukrem, hovězím vývarem, červeným vínem a badyánem.
  • Šlehejte, aby se rychle rozpustil cukr.
  • Na střední teplotě přiveďte omáčku k varu a poté ji snižte na mírnou.
  • Nechte vařit 5 -10 minut, dokud švestky nezměknou.
  • Badyán vyjměte z omáčky.
  • Měkké švestky opatrně rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo zadní stranou lžíce.
  • Omáčka tak získá hustší konzistenci.
  • Švestkovou omáčku ihned podávejte, nebo ji nechte ještě pár minut zredukovat.
  • Omáčka bude postupně houstnout, čím déle ji budete vařit.
Mističky plné husté omáčky z hotových povidel.
Zdroj: loveandoliveoil.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.