Toto je nejjednodušší povidlová omáčka k masu. Stačí jen pár ingrediencí a máte skvělou sladkou přílohu ke každé večeři. Jednoduchý, 10minutový recept na švestkovou omáčku z povidel vhodný pro každou příležitost!
Co budeme potřebovat
- 150 g švestkových povidel
- 3 švestky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 60 ml červeného vína
- 250 ml hovězího vývaru
- 1 badyán
Postup
- Povidla dejte do malého hrnce spolu se švestkami, hnědým cukrem, hovězím vývarem, červeným vínem a badyánem.
- Šlehejte, aby se rychle rozpustil cukr.
- Na střední teplotě přiveďte omáčku k varu a poté ji snižte na mírnou.
- Nechte vařit 5 -10 minut, dokud švestky nezměknou.
- Badyán vyjměte z omáčky.
- Měkké švestky opatrně rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo zadní stranou lžíce.
- Omáčka tak získá hustší konzistenci.
- Švestkovou omáčku ihned podávejte, nebo ji nechte ještě pár minut zredukovat.
- Omáčka bude postupně houstnout, čím déle ji budete vařit.