Luxusní recepty na omáčky ne jen na rýži! Vychutnejte si je v nejrůznějších obměnách

Přemýšlíte o něčem rychlém k snědku a shodou náhod vám zbyla uvařená rýže z předešlého dne? Je pro vás plýtvání potravinami sprosté slovo? Pokud ano, začněte rolovat směrem dolů.

Přesně pro vás jsme připravili ty nejlepší recepty na omáčky k rýži, které kdy ochutnáte!

Jsou jednoduché, vydatné, rychlé a levné! A hlavně jsme připravili tolik variant, že si vybere opravdu každý. A kdo říká, že ne, tak lže!

Nechte si chutnat!

Zdravotní benefity rýže

Pomáhá v dietě

Hnědá rýže obsahuje vlákninu a bílkoviny, o kterých je známo, že nás dokáží dobře zasytit a přispívají tak k udržení nízkého glykemického indexu, což znamená že energie, kterou s konzumací hnědé rýže přijmeme, je zpracovávána delší dobu, tudíž rovnoměrněji. Výhodou hnědé rýže před bílou je, že pomáhá snížit hladinu glukózy v krvi a hladinu inzulínu nalačno. To vše stabilizuje hladinu energie, zabraňuje vzniku takzvaných chutí a může pomoci s regulací hmotnosti.

Chrání před chronickým onemocněním

Hnědá rýže si zachovává otrubovou vrstvu, která obsahuje ochranné sloučeniny zvané flavonoidy. Tyto složky hrají důležitou roli při ochraně před nemocemi.

Tudíž zahrnutí celozrnných potravin, jako je hnědá rýže, do stravy je spojeno se sníženým rizikem onemocnění, jako jsou srdeční choroby, některé druhy rakoviny včetně rakoviny slinivky a žaludku a také cukrovka.

Podpora energie

Sportovci často volí bílou rýži jako zdroj energie, zejména při doplňování paliva po cvičení. Je to proto, že bílá rýže obsahuje zpracované sacharidy, které jsou zdrojem rychlých sacharidů, které jsou potřebné k doplnění svalového glykogenu po fyzické námaze.

Dobře travitelná

Bílá rýže je snadno stravitelná, má nízký obsah vlákniny a při správném vaření a podávání je nepravděpodobné, že způsobí žaludeční potíže.

Je bezlepková

Rýže přirozeně bezlepková a je cennou surovinou pro osoby s celiakií nebo citlivostí na lepek. Hnědá celozrnná odrůda je zvláště užitečná, protože dodává nerozpustnou vlákninu, která podporuje trávicí funkce a pomáhá prospěšným střevním bakteriím, které jsou tak důležité pro zdraví.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.