Omeleta se špenátem a sýrem

Omeleta se špenátem a sýrem

Špenát se často používá na ozdobení výsledného pokrmu. Zkuste ho ale přidat rovnou k vajíčkům. Uvidíte, že pokrm tak získá zcela jiný rozměr!

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 1 šálek čerstvého listového
  • 1/4 šálku koriandru
  • 2 PL nadrobno nakrájené cibule
  • 2 PL nastrouhaného tvrdého sýra (volitelné)
  • 1 PL oleje
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky sušeného mletého zázvoru
  • 1/4 čajové lžičky oregana
  • špetka pepře

Postup:

  1. Špenát a koriandr důkladně umyjte a nechte okapat.
  2. Poté jejich listy pokrájejte na menší kousky.
  3. V misce rozšlehejte vejce.
  4. Přidejte do misky špenát, koriandr, cibuli, zázvor, oregano pepř a sůl.
  5. Vše důkladně promíchejte.
  6. Na pánvi rozehřejte olej.
  7. Když je olej dostatečně horký, nalijte do něj směs z misky.
  8. Vařte do doby, než vajíčka ztuhnou.

Hotovou omeletu posypejte připraveným nastrouhaným sýrem a podávejte s čerstvým pečivem.

Špenátová omeleta podávaná s dušenou mrkví
zdroj: indianhealthyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.