Špenát se často používá na ozdobení výsledného pokrmu. Zkuste ho ale přidat rovnou k vajíčkům. Uvidíte, že pokrm tak získá zcela jiný rozměr!
Ingredience:
- 2 vejce
- 1 šálek čerstvého listového
- 1/4 šálku koriandru
- 2 PL nadrobno nakrájené cibule
- 2 PL nastrouhaného tvrdého sýra (volitelné)
- 1 PL oleje
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky sušeného mletého zázvoru
- 1/4 čajové lžičky oregana
- špetka pepře
Postup:
- Špenát a koriandr důkladně umyjte a nechte okapat.
- Poté jejich listy pokrájejte na menší kousky.
- V misce rozšlehejte vejce.
- Přidejte do misky špenát, koriandr, cibuli, zázvor, oregano pepř a sůl.
- Vše důkladně promíchejte.
- Na pánvi rozehřejte olej.
- Když je olej dostatečně horký, nalijte do něj směs z misky.
- Vařte do doby, než vajíčka ztuhnou.
Hotovou omeletu posypejte připraveným nastrouhaným sýrem a podávejte s čerstvým pečivem.