Opečená bagetka s domácí játrovou paštikou

Opečená bagetka s domácí játrovou paštikou
Příprava: 35 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Hlavními hrdiny těchto křupavých crostini jsou kuřecí játra, ale důležitou roli hrají také aromatické bylinky, jako je šalvěj a rozmarýn.

Ingredience

  • pečivo (bageta, ciabatta nebo rohlíky)
  • 250 g kuřecích jater
  • 5 plátků ančoviček z konzervy
  • 1 červená cibule
  • 30 g kapary
  • 35 g másla
  • 45 g bílého vína
  • 100 g kuřecího vývaru
  • 1 PL sardelové pasty
  • 1 čajová lžička hořčice
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • sůl, pepř

Postup

  1. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Vložte do pánve s rozpáleným olejem a několik minut ji poduste.
  3. Přidejte několik lístků šalvěje a snítku rozmarýnu.
  4. Nechte několik málo minut rozvonět a pravidelně míchejte.
  5. Přidejte játra, promíchejte a nechte několik minut podusit.
  6. Vyjměte koření a přilijte víno.
  7. Když se alkohol odpaří, přidejte horký kuřecí vývar a vařte přibližně 10 minut.
  8. Poté vypněte plamen a přidejte ančovičky a vodu propláchnuté kapary.
  9. Přidejte máslo, hořčici a sardelovou pastu.
  10. Ihned vše důkladně promíchejte, aby se máslo rozpustilo.
  11. Přidejte malé množství nasekané šalvěje a promíchejte.
  12. Poté směs vyklopte na prkénko a nožem pokrájejte na malé kousky. Můžete použít též mixér.
  13. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
Opečené crostini s játrovou pomazánkou.
zdroj: cookist.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.