Hlavními hrdiny těchto křupavých crostini jsou kuřecí játra, ale důležitou roli hrají také aromatické bylinky, jako je šalvěj a rozmarýn.
Ingredience
- pečivo (bageta, ciabatta nebo rohlíky)
- 250 g kuřecích jater
- 5 plátků ančoviček z konzervy
- 1 červená cibule
- 30 g kapary
- 35 g másla
- 45 g bílého vína
- 100 g kuřecího vývaru
- 1 PL sardelové pasty
- 1 čajová lžička hořčice
- olivový olej
- rozmarýn
- šalvěj
- sůl, pepř
Postup
- Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Vložte do pánve s rozpáleným olejem a několik minut ji poduste.
- Přidejte několik lístků šalvěje a snítku rozmarýnu.
- Nechte několik málo minut rozvonět a pravidelně míchejte.
- Přidejte játra, promíchejte a nechte několik minut podusit.
- Vyjměte koření a přilijte víno.
- Když se alkohol odpaří, přidejte horký kuřecí vývar a vařte přibližně 10 minut.
- Poté vypněte plamen a přidejte ančovičky a vodu propláchnuté kapary.
- Přidejte máslo, hořčici a sardelovou pastu.
- Ihned vše důkladně promíchejte, aby se máslo rozpustilo.
- Přidejte malé množství nasekané šalvěje a promíchejte.
- Poté směs vyklopte na prkénko a nožem pokrájejte na malé kousky. Můžete použít též mixér.
- Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem.