Pomazánky na všechny možné způsoby patří ke snídaňové klasice. Do naší tvarůžkové pomazánky jsme přidali čerstvé ředkvičky a vajíčka, která jsou, stejně jako tvarůžky, dalším skvělým zdrojem bílkovin, což náš mozek skutečně ráno potřebuje a bez nich se mu nechce moc fungovat.
INGREDIENCE
- 200 g čerstvého sýra žervé
- 100 g olomouckých tvarůžků
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 4 ředkvičky
- 2 lžíce pažitky nakrájené najemno
- toastový chléb
POSTUP
- Nastrouhané tvarůžky utřete s čerstvým žervé.
- Přidejte natvrdo uvařená vajíčka nakrájená na menší kostičky, nastrouhané ředkvičky a promíchejte.
- Podle vlastní chuti můžete přidat trochu bílého pepře.
- Se solí buďte však opatrní, tvarůžky jsou již slané.
- Na pánvi nebo v topinkovači opečte chléb.
- Každý krajíc natřete tvarůžkovou pomazánkou a posypte pažitkou.
- Užijte si to!
