Játra se dají připravovat mnoha způsoby, ale tato marinovaná a pak teprve tepelně opracovaná jsou skutečnou pochoutkou. Jestli si rádi tuto část kuřete dopřáváte, určitě se tomuto receptu nevyhýbejte a zkuste si jej udělat.
Ingredience:
- 500 g jater
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 4 sušené bobkové listy
- 2 lžičky octa
- 1/2 lžičky kari koření
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 zelenou papriku
- 1 velkou cibuli
- Sůl
- Mletý černý pepř
- Petržel na ozdobu
Postup:
- Do misky dáme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, bobkové listy, ocet a kari koření.
- Přidáme kuřecí játra a vše důkladně zamícháme.
- Nejlepší je, když si vezmeme jednorázovou rukavici a uděláme to ručně bez vařečky.
- Játra necháme v lednici marinovat asi hodinu.
- Poté si připravíme pánev, dáme do ní olej a na středním stupni ohřejeme.
- Přisypeme očištěnou a na kostičky nakrájenou cibuli.
- Necháme jí restovat zhruba 1 – 2 minuty, aby získala zlatohnědou barvu.
- Pak přihodíme marinovaná játra i s celou marinádou a mícháme po dobu 20 sekund.
- Zaklopíme poklicí a necháme vařit asi 6 – 10 minut.
- Když se tekutina odpaří, přidáme lžíci olivového oleje, nakrájenou papriku a důkladně zamícháme.
- Osolíme, opepříme a promícháme.
- Odstavíme, zasypeme petrželkou a můžeme servírovat.