Opékané vnitřnosti se zelenými paprikami

Opékané vnitřnosti se zelenými paprikami

Játra se dají připravovat mnoha způsoby, ale tato marinovaná a pak teprve tepelně opracovaná jsou skutečnou pochoutkou. Jestli si rádi tuto část kuřete dopřáváte, určitě se tomuto receptu nevyhýbejte a zkuste si jej udělat.

Ingredience:

  • 500 g jater
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 4 sušené bobkové listy
  • 2 lžičky octa
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 zelenou papriku
  • 1 velkou cibuli
  • Sůl
  • Mletý černý pepř
  • Petržel na ozdobu

Postup:

  • Do misky dáme sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, bobkové listy, ocet a kari koření.
  • Přidáme kuřecí játra a vše důkladně zamícháme.
  • Nejlepší je, když si vezmeme jednorázovou rukavici a uděláme to ručně bez vařečky.
  • Játra necháme v lednici marinovat asi hodinu.
  • Poté si připravíme pánev, dáme do ní olej a na středním stupni ohřejeme.
  • Přisypeme očištěnou a na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Necháme jí restovat zhruba 1 – 2 minuty, aby získala zlatohnědou barvu.
  • Pak přihodíme marinovaná játra i s celou marinádou a mícháme po dobu 20 sekund.
  • Zaklopíme poklicí a necháme vařit asi 6 – 10 minut.
  • Když se tekutina odpaří, přidáme lžíci olivového oleje, nakrájenou papriku a důkladně zamícháme.
  • Osolíme, opepříme a promícháme.
  • Odstavíme, zasypeme petrželkou a můžeme servírovat.
Pečená játra s paprikou, cibulí a sójovou omáčkou.
Zdroj: https://theodehlicious.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.