Přidáním malého množství alkoholu se i pečení stává veselejším.
Nejčastěji se do cukroví dává rum, jehož vůně i chuť jsou nezaměnitelné.
Inspirujte se našimi recepty na opilé cukroví!
Vaječné koňak, griotka, rozmanité druhy likérů, ořechovka či medovina učiní vaše cukroví ještě chutnější.
Přidat je můžete to těsta, krémů i polevy.
Kterou variantu vyzkoušíte jako první?
Naše recepty
Skvělým pomocníkem nejen pro přípravu opilého cukroví je kvalitní šlehač. Pokud nevíte, jak si elektrický ruční šlehač vybrat, navštivte náš velký srovnávací test.
Alkohol a pečení
Nejrůznější alkohol ke slavnostním chvílím tak nějak patří. Nemusí se ale jednat jen o přípitky. Proč ho nevyužít i při vánočním pečení? Rum, griotka, brandy, mandlový, kávový či ořechový likér, medovina i tradiční vaječný koňak chutnají a voní skvěle nejen samostatně, ale také pokud se rozhodnete s jejich pomocí oživit vaše vánoční cukroví.
Účinků alkoholu se nemusíte nikterak obávat, neboť v receptech na opilé cukroví se ho vždy používá jen málo a navíc pokud se alkohol přidá například do těsta, pečením se ho většina odpaří. Zůstane jen jeho vůně a chuť. Kromě těsta jím můžete ozvláštnit i nejrůznější náplně, krémy a polevy. Oblíbená je především kombinace s ořechy a čokoládou.