Opilé cukroví s vaječným koňakem

Opilé cukroví s vaječným koňakem

Vaječný koňak nemusíte o svátcích pouze popíjet, přidat go můžete i do vašeho oblíbeného cukroví!

Ingredience:

  • 1 a 1/4 šálku krystalového cukru
  • 3 vejce
  • 1/4 šálku podmáslí
  • 1 šálek másla
  • 3/4 šálku vaječného koňaku
  • 6 šálků hladké mouky
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1/2 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 PL  prášku do pečiva

Poleva

  • 4 šálky moučkového cukru
  • 1 šálek másla
  • 4 PL vaječného koňaku
  • 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 1/4 čajové lžičky muškátového oříšku

Postup:

  1. V misce smíchejte podmáslí a jedlou sodu. Odložte stranou.
  2. V mixéru smíchejte máslo a cukr.
  3. Přidejte vejce, sůl, vanilku a vaječný koňak. Dobře promíchejte.
  4. Přidejte tři šálky mouky, skořici, muškátový oříšek a prášek do pečiva. Míchejte, dokud se vše nespojí.
  5. Přidejte směs podmáslí a jedlé sody a další tři šálky mouky.
  6. Vzniklé těsto zabalte do potravinové fólie a uložte přes noc do chladničky.
  7. Předehřejte si troubu na 170°C.
  8. Těsto rozdělte na polovinu a pomocí válečku rozválejte a plát a vykrajovátky vykrájejte požadované tvary.
  9. Opilé cukroví odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  10. Stejně postupujte i s druhou polovinou těsta.
  11. Pečte při po dobu 9-10 minut.
  12. Opilé cukroví nechte vychladnout a v mezidobě si připravte polevu.
  13. Máslo vyšlehejte v mixéru, dokud nezíská téměř bílou barvu.
  14. Přidejte moučkový cukr, vanilku, skořici, muškátový oříšek a tři lžíce vaječného koňaku.
  15. Šlehejte na nízkou rychlost 3-5 minut a přidejte poslední lžíci likéru, záleží na konzistenci krému.
  16. Vychladlé cukroví ozdobte pomocí zdobítka.
Vánoční pečivo s vaječným koňakem.
zdroj: tasteoflizzy.com

Chuť a vůni vašeho vánočního pečiva můžete zvýraznit nejen alkoholem, ale také rozmanitým kořením. Vyzkoušejte kromě receptů na opilé cukroví také ty na cukroví s kořením. Skořice, zázvor i hřebíček dodají pečení tu pravou atmosféru

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.