Na přípravu cukroví můžete využít nejen rum či vaječný koňak, ale také ořechovku.
Ingredience:
- 2 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/4 čajové lžičky mletého zázvoru
- 170 g másla
- 70 g mascarpone
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 1 žloutek
- 1 PL ořechového likéru
Čokoládovo-ořechová náplň
- 70 g másla
- 1 šálek moučkového cukru
- 50 g mletých vlašských ořechů
- špetka soli
- 140 g čokolády
Postup:
- V míse smíchejte mouku, sůl, skořici a zázvor.
- Máslo, mascarpone a cukry šlehejte mixérem, dokud nebudou nadýchané.
- Vmíchejte žloutek a ořechový likér.
- Poté přidejte moučnou směs a šlehejte, dokud se nespojí.
- Vypracované těsto zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na hodinu do ledničky.
- Jednotlivé formičky na ořechy naplňte těstem a odkládejte na plech.
- Vložte asi na hodinu do mrazáku.
- Předehřejte si troubu na 160°C.
- Opilé cukroví pečte přibližně 25 minut.
- Nechte vychladnout a v mezidobě si připravte náplň na slepení.
- Máslo a cukr ušlehejte do nadýchané pěny.
- Do směsi zašlehejte vlašské ořechy a sůl.
- Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
- Vzniklou směsí k sobě vždy dva kusy cukroví slepte.