Opilé vánoční cukroví s ořechy

Opilé vánoční cukroví s ořechy

Na přípravu cukroví můžete využít nejen rum či vaječný koňak, ale také ořechovku.

Ingredience:

  • 2 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/4 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 170 g másla
  • 70 g mascarpone
  • 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1/2 šálku  hnědého cukru
  • 1 žloutek
  • 1 PL ořechového likéru

Čokoládovo-ořechová náplň

  • 70 g másla
  • 1 šálek  moučkového cukru
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • špetka soli
  • 140 g čokolády

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, sůl, skořici a zázvor.
  2. Máslo, mascarpone a cukry šlehejte mixérem, dokud nebudou nadýchané.
  3. Vmíchejte žloutek a ořechový likér.
  4. Poté přidejte moučnou směs a šlehejte, dokud se nespojí.
  5. Vypracované těsto zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na hodinu do ledničky.
  6. Jednotlivé formičky na ořechy naplňte těstem a odkládejte na plech.
  7. Vložte asi na hodinu do mrazáku.
  8. Předehřejte si troubu na 160°C.
  9. Opilé cukroví pečte přibližně 25 minut.
  10. Nechte vychladnout a v mezidobě si připravte náplň na slepení.
  11. Máslo a cukr ušlehejte do nadýchané pěny.
  12. Do směsi zašlehejte vlašské ořechy a sůl.
  13. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
  14. Vzniklou směsí k sobě vždy dva kusy cukroví slepte.
Vánoční cukroví ve tvaru ořechů s ořechovým likérem.
zdroj: delish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.