Opilé vánoční cukroví s vaječným koňakem

Opilé vánoční cukroví s vaječným koňakem

Jednoduché a chuťově velmi zajímavé cukroví, na které kromě vaječného koňaku potřebujte též tvrdé bonbony.

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 2/3 šálku másla
  • 1 šálek cukru
  • 1/4 šálku vaječného koňaku
  • 1 vejce
  • 1/2 šálku rozdrcených tvrdých bonbonů, například bon pari
  • 3/4 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku

Poleva

  • 3 šálky moučkového cukru
  • vaječný likér

Postup:

  1. V míse prosejte mouku, prášek do pečiva, sůl a muškátový oříšek.
  2. V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé a krémové konzistence.
  3. Přidejte směs do moučné směsi a promíchejte, dokud se nespojí.
  4. V malé misce smíchejte vejce a vaječný koňak.
  5. Přidejte vše najednou do moučné směsi a vytvořte těsto.
  6. Mísu přikryjte potravinovou fólii a vložte na 2 hodiny do ledničky.
  7. Vychlazené těsto rozválejte na plát o tloušťce přibližně půl centimetru.
  8. Pomocí vykrajovátek, která používáte na linecké, vykrájejte požadované tvary.
  9. Vánoční cukroví odkládejte na plechy vyložené pečicím papírem.
  10. Každý střed cukroví naplňte několika kousky tvrdých bonbonů, které jste rozdrtili pomocí mixéru.
  11. Pečte v troubě předehřáté na 170°C přibližně 12-15 minut.
  12. Když vánoční cukroví chladne, připravte si polevu.
  13. Moučkový cukr smíchejte s malým množstvím vaječného koňaku a vymíchejte do požadované konzistence.
  14. Ozdobte pomocí kornoutku z pečicího papíru.
Vánoční pečivo ve tvaru srdíček s vaječným koňakem.
zdroj: somewhatsimple.com

Máte rádi cizí recepty na vánoční cukroví? Upečte si s námi úžasné išelské cukroví, které pochází od našich rakouských sousedů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.