Ořechová buchta z oleje a jogurtu

Ořechová buchta z oleje a jogurtu
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Díky kombinaci oleje, ořechů a jogurt je tahle bábovka dokonale vláčná, jemná a velmi chutná. Uvidíte, že jeden kousek vám rozhodně stačit nebude.

Ingredience:

  • 200 g cukru krystal
  • 4 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 150 ml oleje
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g strouhaných vlašských ořechů (mohou být i lískové)
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 250 ml jogurtu (bílý, řecký)
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  • Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180°C.
  • Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  • Do mísy rozklepneme vejce, přidáme krystalový i vanilkový cukr a našleháme do pěny.
  • Poté začneme pomalu přilévat za stálého míchání olej.
  • Přimícháme jogurt a také mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec přidáme ořechy.
  • Vše důkladně zamícháme, aby bylo těsto pěkně nadýchané a hladké.
  • Vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut.
  • Hotovou bábovku vyjmeme z trouby a na chvilku odstavíme.
  • Po pár minutách vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.
Šťavnatý olejový moučník z jogurtu s ořechy.
Zdroj: https://www.foodcors.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.