Tyto tradiční rohlíčky s ořechovou náplní, jsou chuťově naprosto dokonalé! I když se tradičně pečou o Vánocích, jsou vynikající v každém ročním období! A víte, kde bude tato náplň vůbec nejlepší? No přece ve svatebních koláčcích. Když jsou plněné ořechy nemají konkurenci.
Co budeme potřebovat
- 280 g mouky
- ½ lžičky soli
- 230 g smetanového sýra
- 230 g másla (změklého)
- 115 g krupicového cukru
Na náplň
- 230 g vlašských ořechů (jemně mletých)
- 230 g cukru
- 130 ml mléka (teplého)
- 2 lžíce másla (rozpuštěného)
Postup
- Smíchejte ingredience na náplň ve střední misce s použitím pouze 30 ml teplého mléka. Směs by měla být hustá, ale stále roztíratelná.
- Do středně velké mísy prosejeme mouku a sůl a dáme stranou.
- Smetanový sýr a máslo vyšlehejte spolu, aby vznikl krém.
- Pomalu přidávejte mouku.
- Těsto rozdělte na 4 stejné části. Zabalte do igelitu a dejte do lednice, alespoň na 2 hodiny.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Vál na těsto bohatě posypte krystalovým cukrem a poté po něm těsto rozválejte.
- Těsto nakrájejte na 16 menších čtverců.
- Do jednoho rohu každého čtverce dejte kopeček náplně, přibližně ½ lžičky.
- Začněte v rohu s náplní a srolujte těsto kolem náplně.
- Rohlíčky s ořechovou náplní posypte krupicovým cukrem.
- Pečte 12-14 minut, dokud spodní okraje nezezlátnou.