Zapomeňte na nudu a stereotyp!
Připravte si s námi tyto recepty na ořechovou nádivku, a to nejen do koláčů.
Nádivka s ořechy, věřte nebo ne, skvěle chutná i se slanými pokrmy!
Ochutnáte ji?
Naše recepty
Jak dlouho vydrží ořechová náplň?
Nádivka vydrží až 6 měsíců, pokud je správně skladována. Trvanlivost nádivky závisí na řadě faktorů, jako je způsob přípravy a způsob skladování.
Můžete připravit nádivku předem a dát ji do chladničky nebo ji zmrazit?
Neuvařenou nádivku nedávejte do chladničky. Pokud se nádivka připravuje předem, musí se buď zmrazit nebo okamžitě uvařit. Chcete-li uvařenou nádivku použít později, vychlaďte ji a do 2 hodin ji začněte chladit. Použijte jí do 3 až 4 dnů.
Uvařenou nádivku znovu zahřejte na 80 ºC stejně jako všechny zbytky.
Nevařenou nádivku je bezpečné zmrazit. Ingredience lze spojit, dát do mělké nádoby a ihned zmrazit.
Jak zjistit, zda je náplň zkažená?
Častým znakem zkažené nádivky je kyselý zápach, protože šťáva z masa, která se do nádivky vsákla, se začne kazit jako první.
Jak nádivku skladovat, abyste prodloužili její trvanlivost?
Připravenou nádivku můžete uchovat déle čerstvou, když ji po uvaření uložíte do vzduchotěsné nádoby v lednici.
Nebo ji můžete pomocí vakuovačky uložit do mrazáku, kde takto vydrží až 2 roky. Jakou vakuovou svářečku fólií si vybrat se dozvíte v naší recenzi. Tento malý přístroj vám ušetří spoustu času v kuchyni, ale i spoustu peněz v peněžence.
Zajímavá fakta o nádivce – jak naplnit kuře:
1) Po vyjmutí orgánů důkladně opláchněte kuře tekoucí vodou.
2) Připravte nádivku podle našeho receptu.
3) Naplňte nádivku do břišní dutiny, kůži utěsněte pomocí párátek nebo provázku zpět na místo.
4) Kuře vařte asi o 30 minut déle než normálně.
Dvě důležité poznámky k nádivce:
1) Krůtu nadívejte až těsně před pečením.
2) Ihned po vyjmutí kuřete z trouby vyndejte veškerou nádivku z kuřete.