Ořechová nádivka s bylinkami

Ořechová nádivka s bylinkami

Chcete-li naplnit krůtu nebo kuře, budete potřebovat dobrou nádivku! A proto jsme tu my s receptem na nádivku z ořechů, po které se všichni budou moci utlouct, jak je výborná! Podávejte ji například ke kuřeti pečeném v alobalu, to je nejlepší kombinace.

Co budeme potřebovat

  • 1 bochník křupavého bílého chleba (nakrájený na kostičky)
  • 3 lžíce másla
  • 1 středně žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
  • 2 velké řapíky celeru (nakrájené na kostičky)
  • 4 stroužky česneku (nakrájené nahrubo)
  • 200 g rozinek
  • 250 g nahrubo nasekaných opečených vlašských ořechů
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých listů šalvěje
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce nasekaných lístků čerstvého tymiánu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 30 g nahrubo nasekané čerstvé petrželové nati
  • 3 velká vejce (rozšlehaná)
  • 750 ml kuřecího vývaru

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Na dva pečicí plechy položte na ně chléb v jedné vrstvě. Opékejte, dokud nebude suchý a světle zlatavý, 10 až 12 minut. Nechte vychladnout.
  • Mezitím lehce potřete máslem zapékací mísu.
  • Ve velké pánvi rozpusťte máslo na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli, celer a česnek a za častého míchání vařte, dokud cibule a celer nezměknou, asi 7 minut.
  • Přidejte rozinky, vlašské ořechy, šalvěj, oregano, rozmarýn a lístky tymiánu a vařte za míchání 1 minutu.
  • Přendejte do velké mísy a dochuťte solí a pepřem.
  • Přidejte petržel, vejce a chléb. Vše promíchejte, aby se spojilo.
  • Přidejte postupně vývar, a po každém přidání míchejte, dokud se nevstřebá.
  • Dochuťte solí a pepřem a nádivku přendáme do zapékací mísy.
  • Pečte, dokud ořechová nádivka není tmavě zlatavé barvy, 25 až 30 minut.
  • Před podáváním nechte 5 minut odležet.
Zapékací miska plná měkké a nadýchané nádivky ovoněné bylinkami.
Zdroj: delish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.