Ořechová nádivka se slaninou

Ořechová nádivka se slaninou
Příprava: 15 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Tento základní recept na nádivku s ořech se dá použít na XY způsobů. Můžete z ní tvarovat malé kuličky a poskládat je kolem drůbežího masa při pečení, nebo připravit jeden velký, slaný ořechový koláč. Slaný koláč neboli quinche si můžete připravit s našimi recepty.

Co budeme potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 25 g másla
  • 3 šalotky (nakrájené nadrobno)
  • 2 tyčinky celeru (nakrájené nadrobno)
  • 100 g strouhanky
  • 500 g kvalitní klobásy
  • 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • kůra z 1 malého pomeranče
  • 1 lžíce nasekaných lístků šalvěje
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce (rozšlehané)
  • 8 plátků slaniny
  • hrst nasekané petrželky

Postup

  • Troubu rozehřejte na 200°C.
  • Připravte si dortovou formu o průměru 18–20 cm.
  • Rozehřejte olej a máslo a šalotku a celer na něm zlehka opékejte 5 minut.
  • Přendejte do mísy a přidejte strouhanku, klobásu, vlašské ořechy, pomerančovou kůru a šalvěj.
  • Přidejte hodně pepře a trochu soli a promíchejte rukama.
  • Přidejte vejce a poté dobře promíchejte.
  • Rozložte plátky slaniny do dortové formy.
  • Opatrně naplňte formu nádivkou z ořechů.
  • Pečte 40–45 minut, dokud není vršek zlatavý.
  • Nechejte 10 minut chladnout ve formě, poté vyndejte a posypte petrželkou.
Talířek plný kuliček nádivky s ořechy obalené ve slanině.
Zdroj: theglutenfreeblogger.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.