Ořechová roláda s kávovým krémem

Ořechová roláda s kávovým krémem

Pro milovníky ořechů a kávy přinášíme něco speciálního. Ořechová roláda s kávovým krémem je přímo božská. Příprava je naprosto snadná, ale výsledkem nepohrdne žádný člen vaší rodiny.

INGREDIENCE

Těsto

  • základní piškotové těsto
  • 60 g mletých vlašských ořechů

Krém

  • 250 g másla
  • 200 g cukru moučky
  • 200 ml mléka
  • 70 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 6 lžic kávy

POSTUP

  1. K přípravě piškotového těsta využijte základní recept, pouze do něj přimíchejte vlašské ořechy.
  2. Nechejte vychladnout a připravte si krém.
  3. Uvařte silnou malou kávu (cca 100 ml) a nechejte vychladnout.
  4. Smíchejte mléko, cukr, mouku a žloutky a uvařte hustou kaši.
  5. Do kaše zašlehejte kávu a máslo.
  6. Menší část krému odložte bokem.
  7. Zbytek rozetřete na těsto a zarolujte.
  8. Oddělenou část krému natřete na povrch stočené rolády.
  9. Pokud vám zbude více ořechů, můžete jimi roládu posypat.
Ořechovo-kávová piškotová roláda na skleněném tácu, posypaná plátky ořechů
zdroj : ohnuts.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.