K vánočnímu cukroví neodmyslitelně patří ořechy, které můžete dát do těsta i do krémů.
Patříte také mezi milovníky této sváteční dobroty?
Pak se inspirujte našimi chutnými recepty na ořechové vánoční cukroví.
Věřte, že jej budete milovat.
Naše recepty
Zdobení vánočního cukroví ořechy
Ořechy ke zdobení používáme různými způsoby.
Některé cukroví se zdobí již před pečením a to tak, že se sype nahrubo mletými nebo sekanými ořechy. Na tvary z lineckého těsta se může ozdobnou špičkou nastříkat ořechová pěna z tuhého sněhu z bílků.
Takto ozdobené cukroví se pak předkládá jako samostatné cukroví nebo tvoří vrchní díl plněného cukroví. Široké použití mají ořechy jako ozdoba na polévaném cukroví, kde je můžeme použít na tmavou i světlou polevu.
Nepečené cukroví zdobíme kousky ořechů na povrchu, ale můžeme je do hmoty při tvarování i zapracovat a pak tvoří náplň.
Oloupanými a půlenými mandlemi zdobíme tmavou polevu, perníčky nebo kakaové cukroví. Mandle se hodí i do nepečeného cukroví jako vrchní ozdoba nebo vnitřní náplň.
Ořechy jsou velice zdravé v přiměřeném množství. Aby vám tedy vydržely po delší dobu, přečtěte si náš článek o tom, jak ořechy zavařovat.