Ořechové cukroví s balzamikovým octem

Ořechové cukroví s balzamikovým octem

Kromě klasického bílého octa můžete k pečení vánočního pečiva použít i rozmanité druhy balzamikových octů. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!

Ingredience:

  • 2 šálky nasekaných pražených lískových oříšků
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku másla
  • 1 a 1/2 šálku cukru
  • 4 vejce
  • 100 g hořké čokolády, nasekané na kousky
  • 2 šálky čokoládových lupínků
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička malinového balzamikového octa
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Na polevu

  • 1 šálek moučkového cukru
  • 2 PL kakaového prášku
  • 3-4 čajové lžičky vody
  • 3-4 čajové lžičky malinového balzamikového octa

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 170°C.
  2. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  3. V hrnci rozpusťte na mírném ohni za stálého míchání máslo, čokoládu a polovinu čokoládových lupínků. Dejte stranou.
  4. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Dejte stranou.
  5. V mixéru vyšlehejte vejce, cukr, balzamikový ocet a vanilku.
  6. Přidejte směs mouky a dobře promíchejte.
  7. Přidejte čokoládovou směs a míchejte, dokud se vše nespojí.
  8. Na závěr vmíchejte zbývající část čokoládových kousků a oříšky.
  9. Těsto pomocí lžíce rozprostřete ve tvaru koleček na pečicí papír.
  10. Pečte přibližně 8-10 minut.
  11. Zatímco octové cukroví chladne, připravte si polevu.
  12. V míse vyšlehejte přísady a poté polevou ozdobte vychladlé cukroví.
Ořechové cukroví s balzamikovým octem.
Zdroj: thespiffycookie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.