Ořechové čtverečky s čokoládovou polevou

Ořechové čtverečky s čokoládovou polevou
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 16

Lahodné tyčinky či čtverečky plné vlašských ořechů jsou jemné, dokonale křupavé s drobivou náplní a lahodnou polevou. Příprava se může zdát složitá, ale věřte, že je to hračka.

Ingredience:

Na nepečený korpus:

  • 1/2 hrnku kokosové mouky
  • 1/2 hrnku půlených vlašských ořechů
  • špetka soli
  • 3 polévkové lžíce kokosového oleje (musí mít pokojovou teplotu)
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na náplň:

  • 8 – 10 kousků datlí
  • 1 hrnek půlených vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • špetka soli

Na polevu:

  • 1 balení tmavé čokolády
  • 1/3 hrnku arašídového másla

Postup:

  • Do nádoby kuchyňského robota či mixéru dáme kokosovou mouku, vlašské ořechy, sůl a na střední rychlost mixujeme.
  • Potom přilijeme kokosový olej, javorový sirup i vanilkový extrakt. Mixujeme, aby se vše spojilo, přičemž několikrát mixér vypneme a odloupneme kousky hmoty od stěn nádoby.
  • Připravíme si čtvercovou formu, vyložíme ji pečícím papírem a přendáme do ní hotovou hmotu, kterou prsty namačkáme na celé dno.
  • Opláchneme mísu od robota a vložíme do ní všechny suroviny na náplň.
  • Na střední rychlost vše mixujeme, až se utvoří hladký krém, který přelijeme na připravenou základnu v pekáči.
  • Rozprostřeme a dáme na 30 minut do lednice.
  • Nakonec dáme čokoládu rozpustit do vodní lázně a mícháme, dokud není hezky hladká.
  • Odstraníme z plotny a přidáme arašídové máslo. Nalijeme na náplň a uhladíme.
  • Dáme do lednice a necháme odpočinout nejlépe přes noc. Pokud se nám nechce čekat tak dlouho, chladíme aspoň 3 hodiny.
  • Pak už jen stačí rozdělit na 16 stejně velkých kousků a servírovat.
  • Skladujeme v lednici a můžeme si část uložit i do mrazáku.
Tyčinky plné ořechů, čokolády a datlí.
Zdroj: https://bakeitpaleo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.