Příprava: 60 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 4 bílky
- 16 dkg krupicového cukru
- 5 dkg hladké mouky
- 10 dkg mletých ořechů
Pařížská šlehačka:
- 1/4 l šlehačky
- 2 dkg kakaa
- 2,5 dkg cukru
Postup receptu
- Z bílků šleháme sníh, po částech přidáváme cukr a pak lehce vmícháme mleté ořechy
- Těsto rozetřeme v tenké vrstvě do koleček na vymazaný a vysypaný plech, kde jsme si předem naznačili kolečka o průměru cca 8 cm
- Upečeme, horká kolečka podebereme dlouhým nožem a hned stáčíme do tvarů kornoutků
- Postupujeme rychle
- Pokud nám už kolečka zchladnou a lámou se, trochu je v troubě nahřejeme
- Kornoutky před podáváním plníme pařížskou šlehačkou
Příprava pařížské šlehačky:
- Za stálého míchání šlehačku a ostatní přísady necháme přejít varem
- Za častého zamíchání necháme zchladnout a pak vychladíme v ledničce a to nejlépe do druhého dne, pak ušleháme