Jsou velmi lahodné, jemné, a když je vložíme do úst, doslova se rozplývají na jazyku. Jednou ochutnáte a uvidíte, že se tato dobrota stane oblíbenou součástí Vánoc. Už jen díky tomu, že jsou hned hotové a můžete je připravit klidně až na poslední chvíli.
Ingredience:
- 1 hrnek změklého soleného másla
- 1/4 hrnku kvalitního medu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
- 1 hrnek moučkového cukru na obalování
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 150 stupňů.
- Do misky dáme máslo, med i vanilkový extrakt a elektrickým šlehačem vyšleháme, aby vznikla krémová hmota.
- Vmícháme po částech mouku a dobře promícháme.
- Nakonec přisypeme vlašské ořechy a znovu důkladně promísíme, aby se vše spojilo.
- Z těsta tvoříme tak 1 – 2 cm velké kuličky, které narovnáme na vymaštěný plech.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme do světle zlatavé barvy po dobu 30 až 45 minut.
- Upečené vyjmeme a necháme zhruba 5 minut odpočívat, aby kuličky trochu vychladly, zhruba tak 5 minut.
- Moučkový cukr nasypeme do misky a teplé kuličky v něm obalíme.