Ořechové řezy s krémem mocca s mascarpone

Ořechové řezy s krémem mocca s mascarpone

Máte rádi ořechy natolik, že byste je nejraději zakomponovali do každého jídla? A jestli máte bohatou úrodu, proč také ne? Navíc jsou zdravé! Tak pojďte vyzkoušet tyto řezy.

Ingredience:

  • 1 a ¾ hrnku polohrubé mouky
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky sody bikarbony                                   
  • ½ lžičky soli
  • ¾ hrnku změklého másla
  • ½ hrnku cukru krupice nebo krystal
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 3 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ⅓ hrnku plnotučného mléka
  • 1 a ½ lžičky instantní kávy rozpuštěné v 1 lžíci vroucí vody
  • ½ hrnku nasekaných vlašských ořechů

Na krém:

  • 115 g mascarpone nebo čerstvého smetanového sýru
  • ½ hrnku moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžičky instantní kávy rozpuštěné v 1 lžičce vroucí vody
  • 180 ml smetany ke šlehání (min. 35 %)

Postup: 

  • V míse si smíchejte mouku s práškem do pečiva, sodou a solí a dejte bokem. 
  • Vyšlehejte si máslo s cukrem do pěny, šlehejte asi 3 minuty, pak přidávejte vejce jedno po druhém. 
  • Přidejte vanilku a při nízkých otáčkách zašlehejte moučnou směs střídavě s kávou a mlékem. 
  • Nakonec vmíchejte nasekané ořechy. 
  • Těsto nalijte na plech (asi 25×40 cm) vyložený pečicím papírem a pečte při 180°C asi 20 minut. 

Příprava náplně:

  • Mascarpone si vyšlehejte dohladka. Přidejte cukr, vanilku a kávu. Šlehejte, dokud se vše nespojí. 

Konečná úprava:

  • Upečený a vychladlý korpus rozkrojte na půl a náplň si rozdělte taktéž na dvě poloviny. 
  • Jednu polovinu potřete první částí náplně a druhou polovinou korpusu ji přiklopte. 
  • Horní část řezů potřete druhou částí krému a ozdobte ořechy. 
mocca řezy s ořechy
Zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.