Toto křehké pečivo prostě musíte zkusit, protože naše recepty na ořechové rohlíčky nemají konkurenci!
Provoňte svůj dům příjemnou ořechovou vůní a těšte se na první kousnutí do nadýchaného a lehkého těsta, které se vám rozplyne na jazyku. Vzápětí ucítíte lahodnou chuť krémových oříšků, která vás dostane do kolen!
Nezní to úplně božsky? Já myslím, že ano.
Jakým receptem začnete?
Naše recepty
Jak na domácí ořechové máslo
Na základ
- 450 g syrových ořechů (mandle, kešu, vlašské ořechy, pekanové ořechy, lískové ořechy)
Doplňkové ingredience
- Mořská sůl podle chuti
- Vanilkový extrakt (dle chuti)
- Konopná semínka
- Lněná semínka
- Chia semínka
- Kokosové máslo
- Čokoláda
- Slazené rozinky
- Skořice
Postup
- Troubu předehřejte 180 stupňů, na plech přidejte syrové ořechy a opékejte 8–12 minut, dokud nebudou voňavé a lehce dozlatova
- Pokud pražíte lískové ořechy, vyjměte je z trouby, jakmile jsou opečené a přendejte na čistou utěrku
- Otírejte lískové ořechy o sebe pomocí ručníku, abyste odstranili slupky
- Přidejte opražené ořechy do kuchyňského robotu nebo mixéru a mixujte, dokud nevznikne krémové máslo
- To může trvat 10-12 minut nebo více, takže buďte trpěliví
- Jakmile je máslo krémové, přidejte sůl (nebo jiné přísady) vše podle chuti
- Poté přendejte do čisté sklenice a skladujte v lednici až 3 týdny