Ořechové rohlíčky s pařížským krémem

Ořechové rohlíčky s pařížským krémem
Příprava: 50 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 50

Základ z ořechového těsta a na něm jemný krém. Nejjednodušší recept je tady! Takže pokud nemáte dostatek času nebo se vám nechtějí trávit nekonečné hodiny v kuchyni u trouby, upečte si tento pařížské rohlíčky!

Co budeme potřebovat

Na rohlíčky

  1. 420 g hladké mouky
  2. 280 g mletých vlašských ořechů
  3. 140 g moučkového cukru
  4. 280 g másla (nakrájené na kostičky, změklé)
  5. lžíce kakaa
  6. lžička nastrouhané citronové kůry
  7. 2 žloutky

Na krém

  • plechovka karamelového Salka
  • 250 g másla

Na ozdobu

  1. čokoládová poleva

Postup

  1. Troubu si předehřejeme ne 180°C.
  2. Ve velké míse si společně smícháme mouku s mletými ořechy a cukrem.
  3. Poté postupně přidáváme na kostičky nakrájené změklé máslo a zbylé ingredience.
  4. Vzniklé těsto dáme do lednice odpočinout alespoň na 30 minut.
  5. Poté těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme rohlíčky.
  6. Pokud nemáte vykrajovátko na rohlíčky, z těsta odebírejte malé kuličky, ze kterých tvarujeme rohlíčky.
  7. Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je péct do předehřáté trouby.
  8. Pařížské rohlíčky pečeme asi 10 minut.
  9. Mezitím si připravíme pařížský krém.
  10. Salko si vyšleháme s máslem, do jemného krému.
  11. Krémem poté naplníme cukrářský pytlík a jím zdobíme upečené rohlíčky.
  12. Rohlíčky s krémem umístíme do lednice a necháme krém ztuhnout.
  13. Nakonec je namáčíme v čokoládě a opět je necháme na chladném místě ztuhnout.
Křehké rohlíčky plné lahodné chuti s kakaovou polevou a krémem z čokolády.
Zdroj: inspiracie.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.