Základ z ořechového těsta a na něm jemný krém. Nejjednodušší recept je tady! Takže pokud nemáte dostatek času nebo se vám nechtějí trávit nekonečné hodiny v kuchyni u trouby, upečte si tento pařížské rohlíčky!
Co budeme potřebovat
Na rohlíčky
- 420 g hladké mouky
- 280 g mletých vlašských ořechů
- 140 g moučkového cukru
- 280 g másla (nakrájené na kostičky, změklé)
- lžíce kakaa
- lžička nastrouhané citronové kůry
- 2 žloutky
Na krém
- plechovka karamelového Salka
- 250 g másla
Na ozdobu
- čokoládová poleva
Postup
- Troubu si předehřejeme ne 180°C.
- Ve velké míse si společně smícháme mouku s mletými ořechy a cukrem.
- Poté postupně přidáváme na kostičky nakrájené změklé máslo a zbylé ingredience.
- Vzniklé těsto dáme do lednice odpočinout alespoň na 30 minut.
- Poté těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme rohlíčky.
- Pokud nemáte vykrajovátko na rohlíčky, z těsta odebírejte malé kuličky, ze kterých tvarujeme rohlíčky.
- Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je péct do předehřáté trouby.
- Pařížské rohlíčky pečeme asi 10 minut.
- Mezitím si připravíme pařížský krém.
- Salko si vyšleháme s máslem, do jemného krému.
- Krémem poté naplníme cukrářský pytlík a jím zdobíme upečené rohlíčky.
- Rohlíčky s krémem umístíme do lednice a necháme krém ztuhnout.
- Nakonec je namáčíme v čokoládě a opět je necháme na chladném místě ztuhnout.