Rum Balls jsou sladké, nepečené cukroví pro dospělé, které se skvěle hodí na svátky a večírky. Tyto jednoduché, žvýkací sušenky jsou kombinací drcených vanilkových oplatek, ořechů, moučkového cukru, kakaového prášku, medu, tmavého rumu a skořice. Na závěr je obalte v drcených oříšcích, kakau nebo moučkovém cukru. Tyto rumové kuličky vydrží dlouho v lednici nebo je zamrazte, abyste si je mohli vychutnat později.
Co budeme potřebovat
- 300 g vanilkových sušenek
- 100 g drcených pekanových ořechů
- 50 g drcených mandlí
- 50 g lískových ořechů
- 250 g moučkového cukru
- 60 g kakaového prášku
- lžička skořice
- 30 ml tmavého rumu
- 3 lžíce medu
Na ozdobu
- moučkový cukr
- kakaový prášek
- drcené pekanové ořechy
Postup
- Na opečení ořechů si předehřejeme troubu na 180 stupňů a ořechy rozprostřeme na plech v jedné vrstvě.
- Ořechy pečeme je 6–8 minut, dokud nezezlátnou a nebudou voňavé.
- Před vložením do kuchyňského robotu je vychladíme.
- Vanilkové oplatky mezitím rozemeleme v kuchyňském robotu, dokud se všechny nerozdrobí, a drobky přesuneme do velké mixovací nádoby.
- Poté rozdrtíme v kuchyňském robotu ořechy, dokud se všechny nerozdrtí a nerozdrobí, a přidejte je do mixovací nádoby k sušenkám.
- Přidáme zbývající suché ingredience a vše promícháme, dokud se rovnoměrně nespojí.
- Rum a med vyšleháme do hladka a přidáme je do směsi sušenek.
- Pomocí stěrky promícháme těsto dohromady.
- Pokud je těsto trochu teplé, dáme ho před tvarováním na cca 30 minut do lednice, usnadní to tvarování kuliček.
- Naběračkou nabíráme těsto na kuličky a tvarujeme.
- Každou kuličku obalíme v moučkovém cukru, kakau nebo drcených oříšcích.
- Rumové kuličky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a chladíme, dokud je nechceme podávat.