Ořechové sušenky s medem

Ořechové sušenky s medem

Snídáte na Štědrý den vánočku? Zkuste tento rok změnit tradici a dejte si namísto vánočky ořechové cukroví s medem a ovesnými vločkami. Chutné medové sušenky jsou upečené tak rychle, že je zvládnete i večer před Štědrým dnem.

INGREDIENCE

  • 110 g másla
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 100 g ovesných vloček
  • 110 g cukru
  • 2 lžíce medu
  • 110 g hladké mouky
  • 55 g nasekaných vlašských ořechů

POSTUP

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Plech vyložte pečicím papírem.
  3. V hrnci na mírném ohni roztavte máslo a med.
  4. Hrnec dejte bokem a přidejte do něj jedlou sodu.
  5. V misce smíchejte mouku, ovesné vločky, vlašské ořechy a cukr.
  6. Suché suroviny zamíchejte, a potom je pomalu vmíchejte do rozehřátého medu.
  7. Těsto nechejte vychladnout.
  8. Poté na plech udělejte z těsta 12 velkých hromádek.
  9. Trochu je rozmáčkněte na placky, ale ne moc, ještě se během pečení roztečou.
  10. Sušenky pečte 10 až 15 minut. 
Hotové sušenky s oříšky polité medem.
www.finedininglovers.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.