Snídáte na Štědrý den vánočku? Zkuste tento rok změnit tradici a dejte si namísto vánočky ořechové cukroví s medem a ovesnými vločkami. Chutné medové sušenky jsou upečené tak rychle, že je zvládnete i večer před Štědrým dnem.
INGREDIENCE
- 110 g másla
- 1 lžíce jedlé sody
- 100 g ovesných vloček
- 110 g cukru
- 2 lžíce medu
- 110 g hladké mouky
- 55 g nasekaných vlašských ořechů
POSTUP
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Plech vyložte pečicím papírem.
- V hrnci na mírném ohni roztavte máslo a med.
- Hrnec dejte bokem a přidejte do něj jedlou sodu.
- V misce smíchejte mouku, ovesné vločky, vlašské ořechy a cukr.
- Suché suroviny zamíchejte, a potom je pomalu vmíchejte do rozehřátého medu.
- Těsto nechejte vychladnout.
- Poté na plech udělejte z těsta 12 velkých hromádek.
- Trochu je rozmáčkněte na placky, ale ne moc, ještě se během pečení roztečou.
- Sušenky pečte 10 až 15 minut.