Ořechové včelí úly

Ořechové včelí úly
Příprava: 40 minut Počet porcí: 30

Milujete ořechy? Pak musíte vyzkoušet i tento vynikající recept na ořechovou variantu úlů. Kombinace vlašských a lískových ořechů jim dodává lahodnou chuť.

Ingredience

  • 100 g vlašských ořechů namletých najemno
  • 100 g lískových ořechů namletých najemno
  • 200 g cukru moučka
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL rumu

Na dokončení

  • 1 balíček piškotů na spodní část úlů

Náplň

  • 120 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 3 PL rumu

Postup

  1. Smíchejte namleté ořechy, cukr a kakao.
  2. Přidávejte rum a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Dejte ho na půl hodiny uležet do lednice. 
  4. Ingredience na krém, tedy máslo, cukr a rum, vyšlehejte do hladka.
  5. Těsto vyndejte z lednice a za pomoci lžíce z něj udělejte kuličky. 
  6. Kuličky vtlačte do formiček vysypaných cukrem.
  7. Druhou stranou vařečky udělejte do těsta důlek a naplňte ho krémem. 
  8. Potom na konec úlu přitiskněte celý piškot a včelí úlky jsou hotové.  
Včelí úly naaranžované na lískooříškových skořápkách
Zdroj: photoricalfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.