Ořechový beránek s opilými rozinkami

Ořechový beránek s opilými rozinkami

Ingredience

  • 140 g změklého másla
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • 100g mletých vlašských ořechů
  • 250 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 100 ml mléka
  • 50 g hrozinek namočených přes noc v rumu

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem a postupně přidejte žloutky.
  3. Přidejte mleté ořechy, mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, rozinky i se zbytkem rumu a promíchejte.
  4. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta.
  5. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na beránka.
  6. Pečte cca 45 minut, poté vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout. Opatrně vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout.
Recept na velikonočního beránka z ořechového těsta s rozinkami v rumu.
Zdroj: edeka.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.