Ingredience
- 140 g změklého másla
- 200 g krupicového cukru
- 4 žloutky
- 4 bílky
- 100g mletých vlašských ořechů
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 100 ml mléka
- 50 g hrozinek namočených přes noc v rumu
Postup
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem a postupně přidejte žloutky.
- Přidejte mleté ořechy, mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, rozinky i se zbytkem rumu a promíchejte.
- Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta.
- Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na beránka.
- Pečte cca 45 minut, poté vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout. Opatrně vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout.