Velikonoční zajíčci se pečou v různých variantách. Jedním z nich je ten s ořechy.
Ingredience
- 150g polohrubé mouky
- 40g hladké mouky
- 70g mletých ořechů
- 130g cukru
- 60g tuku
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1,5dcl mléka
- 1/3 balíčku kypřícího prášku
- tuk na vymaštění
- hrubá mouka na vysypání formy
Postup
- Do misky prosejeme mouky s kypřícím práškem a cukrem a promícháme je s mletými ořechy.
- Teplé mléko, vejce, žloutek a tuk rozmixujeme, rychle promícháme s moučnou směsí, nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na zajíčka (objem pro 500g hotového výrobku) a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
- Po vychladnutí zajíčka polijeme polevou dle chuti a případně dozdobíme.

Náš tip: Obdobou těchto kynutých zajíčků jsou i tradiční velikonoční jidáše. Zkuste si také upéct domácí.