Ořechový velikonoční zajíček

Ořechový velikonoční zajíček
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Velikonoční zajíčci se pečou v různých variantách. Jedním z nich je ten s ořechy.

Ingredience

  • 150g polohrubé mouky
  • 40g hladké mouky
  • 70g mletých ořechů
  • 130g cukru
  • 60g tuku
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1,5dcl mléka
  • 1/3 balíčku kypřícího prášku
  • tuk na vymaštění
  • hrubá mouka na vysypání formy

Postup

  • Do misky prosejeme mouky s kypřícím práškem a cukrem a promícháme je s mletými ořechy.
  • Teplé mléko, vejce, žloutek a tuk rozmixujeme, rychle promícháme s moučnou směsí, nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na zajíčka (objem pro 500g hotového výrobku) a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
  • Po vychladnutí zajíčka polijeme polevou dle chuti a případně dozdobíme.
Upečený velikonoční zajíc s ořechy a moučkovým cukrem.
Zdroj: kochrezepte.at

Náš tip: Obdobou těchto kynutých zajíčků jsou i tradiční velikonoční jidáše. Zkuste si také upéct domácí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.