Když se ptáte na nejlepší recept na Oreo dort, bude to tento! Je to delikátní tvarohový koláč s ořechovou vrstvou karamelu a klasickou tvarohovou náplní. Stylově ozdobený kapkami rozpuštěné čokolády a karamelovo-pekanovou polevou.
Co budeme potřebovat
- 2 x 137 g balení sušenek Oreo Original
- 75 g másla (rozpuštěného)
- 135 g balíček Werther’s Original Chewy Toffees
- 2 lžíce smetany
- 200 g pekanových ořechů (opečených, nasekaných)
- 75 g hořké čokolády na vaření (rozpuštěné)
Na náplň
- 2 x 250 g smetanového sýra
- 90 g hnědého cukru
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 3 vejce
- 250 g zakysané smetany
Na polevu
- 135 g balíček Werther’s Original Chewy Toffees
- 60 ml zahuštěné smetany
- 75 g hořké čokolády na vaření (rozpuštěné)
Postup
- Dno a bok formy vymažte tukem, dno vyložte pečicím papírem.
- Sušenky zpracujte v kuchyňském robotu, dokud nejsou jemně rozdrcené. Přidejte máslo.
- Zapracujte, dokud se nespojí.
- Rovnoměrně zatlačte na dno a po stranách formy. Dejte na 15 minut do lednice.
- Smíchejte karamely a smetanu v malém hrnci na mírnou teplotu, dokud se nerozpustí.
- Nalijte je na sušenkový základ. Rovnoměrně posypte 2/3 pekanových ořechů, zbylé si nechte na ozdobu.
- Při přípravě náplně vraťte formu do lednice.
- K výrobě náplně smíchejte smetanový sýr, cukr a vanilku.
- Přidejte vejce, jedno po druhém, zapracujte, dokud se nespojí.
- Přidejte zakysanou smetanu.
- Náplň nalijte do připravené formy.
- Pečte na 160°C asi 50 minut.
- Cheesecake chlaďte v troubě s pootevřenými dvířky po dobu 30 minut.
- Vyndejte ho na mřížku a nechte dalších 30 minut chladnout, nakonec ho dejte do lednice asi na 4 hodiny nebo přes noc.
- Chcete-li vytvořit polevu, míchejte karamely a smetanu v malém hrnci na mírnou teplotu, dokud se nerozpustí.
- Nechte asi 15 minut mírně vychladnout.
- Cheesecake přelijte teplou polevou. Pomocí lžičky ho ještě pokapejte rozpuštěnou čokoládu. Nakonec posypte zbylými pekanovými ořechy.