Vynikající polévka, které se skvěle hodí na nedělní večeři. Zklidňuje a posiluje, navíc si ji můžete upravit dle toho, co zrovna máte v lednici. Pokud nemáte saké a mirin, můžete je nahradit rýžovým vínem Shaoxing. Vývar si samozřejmě můžete připravit i bez alkoholu, pouze přidejte do sójové omáčky s česnekem kapku nebo dvě limetkové šťávy a trochu pálivé omáčky.
INGREDIENCE
- 4 lžíce saké
- 3 lžíce mirinu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 stroužek česneku, oloupaný a nasekaný
- ¼ lžičky sušených chilli vloček (nebo použijte půl čajové lžičky, pokud máte rádi pálivější)
- 1 kuřecí prso bez kůže a kostí
- 75-100 g nudlí
- 1 balíček pekingského zelí
- 1 lžíce oleje bez chuti plus několik kapek sezamového oleje
- 500 – 750 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
POSTUP
- V misce smíchejte saké, mirin, sójovou omáčku, česnek a sušené chilli vločky.
- Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, vložte do mísy a necháme pokud možno hodinu marinovat.
- Nudle uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu, na posledních pár minut přidejte pekingské zelí a poté sceďte.
- Zahřejte vývar.
- Na pánev nalijte oba oleje a rozpálené kousky kuřete opečte.
- Když je kuře téměř hotové, přelijte ho zbývající marinádou a pokračujte ve vaření, dokud kuře nebude lesklé a tmavé.
- Uvařené scezené nudle a zelí dejte do mísy, ve které chcete polévku podávat, a zalijte horkým vývarem.
- Navrch dejte kuře a posypte čerstvým koriandrem.
Máme pro vás i dalších 10 luxusních receptů na polévky s kuřecím masem, které vyléčí každý neduh!