Orientální kuřecí polévka s nudlemi

Orientální kuřecí polévka s nudlemi

Vynikající polévka, které se skvěle hodí na nedělní večeři. Zklidňuje a posiluje, navíc si ji můžete upravit dle toho, co zrovna máte v lednici. Pokud nemáte saké a mirin, můžete je nahradit rýžovým vínem Shaoxing. Vývar si samozřejmě můžete připravit i bez alkoholu, pouze přidejte do sójové omáčky s česnekem kapku nebo dvě limetkové šťávy a trochu pálivé omáčky.

INGREDIENCE

  • 4 lžíce saké
  • 3 lžíce mirinu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku, oloupaný a nasekaný
  • ¼ lžičky sušených chilli vloček (nebo použijte půl čajové lžičky, pokud máte rádi pálivější)
  • 1 kuřecí prso bez kůže a kostí
  • 75-100 g nudlí
  • 1 balíček pekingského zelí
  • 1 lžíce oleje bez chuti plus několik kapek sezamového oleje
  • 500 – 750 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru

POSTUP

  • V misce smíchejte saké, mirin, sójovou omáčku, česnek a sušené chilli vločky.
  • Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, vložte do mísy a necháme pokud možno hodinu marinovat.
  • Nudle uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu, na posledních pár minut přidejte pekingské zelí a poté sceďte.
  • Zahřejte vývar.
  • Na pánev nalijte oba oleje a rozpálené kousky kuřete opečte.
  • Když je kuře téměř hotové, přelijte ho zbývající marinádou a pokračujte ve vaření, dokud kuře nebude lesklé a tmavé.
  • Uvařené scezené nudle a zelí dejte do mísy, ve které chcete polévku podávat, a zalijte horkým vývarem.
  • Navrch dejte kuře a posypte čerstvým koriandrem.
Polévka s kuřecím masem a nudlemi servírované v hlubokém talíři se lžící.
www.nigella.com

Máme pro vás i dalších 10 luxusních receptů na polévky s kuřecím masem, které vyléčí každý neduh!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.