Originální andělský dort

Originální andělský dort
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Ve výčtu receptů, než se pustíme do těch méně obvyklých, nesmí chybět jeden klasický. Pokud nejste zarputilý experimentátoři, zůstaňte u tohoto léty osvědčeného receptu na klasický dort a výsledek vás nemůže zklamat.

Co budeme potřebovat

  1. 350 g moučkového cukru
  2. 133 g hladké mouky
  3. ¼ lžičky soli
  4. 12 bílků
  5. 1 ½ lžičky zakysané smetany
  6. 1 ½ lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Do mísy přidáme 250 g cukru, mouku a sůl.
  3. Sypkou směs spolu smícháme.
  4. Ve vedlejší míse si z bílků vyšleháme sníh.
  5. Do sněhu postupně přidáváme zbylý cukr a smetanu.
  6. Šleháme ho tak dlouho, dokud se nezačnou tvořit tuhé špičky.
  7. K bílkům přidáme extrakt z vanilky a znovu šleháme, dokud se vanilka nezapracuje.
  8. Do bílků pomalu začneme přidávat sypké přísady.
  9. Důležité je sypké přísady přidávat po částech, abychom předešli tomu, že nám bílky spadnou.
  10. Vzniklé těsto přendáme do formy a povrch vyhladíme.
  11. Dort pečeme přibližně 40 – 45 minut, průběžně provádíme test špejlí.
  12. Když je dort hotový, vyndáme ho a dnem vzhůru ho položíme na mřížku, aby se vychladil.
  13. Poté ho vyndáme z formy a posypeme moučkovým cukrem.
  14. Dort můžeme podávat se šlehačkou a čerstvým ovocem.
Nadýchaný a lehký koláč.
Zdroj: sallysbakingaddiction.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.