Il Bombardino se z italštiny překládá doslova jako „bomba“ a je tradiční odměnou pro lyžaře po namáhavém dni na sjezdovkách – a vlastně pro každého, kdo si užívá svých zimních radovánek v jakémkoliv horském středisku. Zimní, hřejivý koktejl připomínající vaječný koňak, vznikl v severní Lombardii a dnes je oblíbený po celých italských Alpách.
Co budeme potřebovat
- 400 ml brandy
- 850 ml vaječného likéru
- Šlehačku (ve spreji)
- Skořice
Postup
- V malém hrnci rozehřejeme vaječný likér
- Vybranou brandy nalijeme do mísy na mixování
- Když je vaječný likér horký (ale nevaří se), pomalu ho přiléváme do brandy
- Vše společně dobře promícháme, aby se ingredience spojily
- Koktejl přelijeme do připravených skleniček a ozdobíme vydatným množstvím šlehačky
- Nakonec ho posypeme skořicí a ještě teplý podáváme
Pokud si nevíte rady, jaký typ brandy použít, níže je uvedený seznam některých velmi kvalitních brandy, které tento recept na domácí bombardino pozvednou úplně na jinou úroveň.
Brandy Ararat 20 yo
Sarajishvili XO
Mos Ros Moscato Rosa
Metaxa 12*
Soberano Brandy