Originální musaka z cukety

Originální musaka z cukety

Tento řecký recept na musaku je vhodný také pro toho, kdo se vyhýbá sacharidům. Je připravován s hovězí omáčkou a místo brambor jsou použity kousky cukety. 

Recept je jednoduchý a pochutná si na něm celá rodina.

Ingredience

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 cibule (nakrájená na kostičky)
  • 400 g rajčatové passaty
  • 600 g hovězího masa
  • sůl
  • pepř
  • 2–4 česnekové stroužky (prolisovat)
  • 1,5 čajové lžičky sušeného oregana
  • ½ čajové lžičky mleté skořice
  • 1 bobkový list
  • 1 šálek sýru Ricotta
  • 2 velké cukety (nakrájené na plátky o šířce cca 0,5 cm)
  • ¼ šálku nastrouhaného parmazánu
  • čerstvě nasekané bylinky dle vlastního výběru

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si pekáč, vymazaný olivovým olejem.
  • Olivový olej rozehřejte na velké pánvi. Přidejte cibuli a restujte dosklovata (cca 3–4 minuty). 
  • Přidejte česnek a smažte ještě asi minutu. Stále míchejte, aby česnek nezhořknul. 
  • Přidejte maso a smažte, dokud nebude růžové. 
  • Vmíchejte passatu, přidejte koření a přiveďte k varu. 
  • Jakmile se směs začne vařit, snižte plamen na minimum, přikryjte pokličkou a vařte asi 15 minut. 
  • Ze směsi vyjměte bobkový list a pokračujte ve vaření. 
  • Do připraveného pekáče střídavě vrstvěte plátky cukety s omáčkou a zakončete vrstvou plátků cukety. 
  • Hotovou cuketovou musaku posypte parmazánem a pečte 25–30 minut. 
  • Po upečení posypte hotový pokrm nasekanými bylinkami a nechte si chutnat.

Zapečená cuketa s mletým masem, nakrájená na kolečka, podávaná v bílé míse a zdobená čerstvou petrželkou.
zdroj: healthyfitnessmeals.com

Když už jste se rozhodli připravit si turecký pokrm, proč jej nezavršit skvělou tureckou kávou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.