Cizrnový falafel se podává ve formě placiček nebo kuliček, které jsou křupavé na povrchu a měkké uvnitř. Připravte si je doma podle jednoduchého receptu.
Ingredience
- 4 PL slunečnicového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 plechovka cizrny
- 1 ČL mletého římského kmínu
- 1 ČL koriandru
- 2 ČL petrželky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
Postup
- Cibuli i česnek pokrájejte nadrobno
- Osmažte je dozlatova na půl lžíci oleje
- Do misky vložte slitou cizrnu a rozmačkejte ji vidličkou
- Přidejte koření, vejce, osmaženou cibuli a česnek, pepř a sůl a vše řádně promíchejte
- Vytvarujte 6 – 8 placiček
- Rozpalte na pánvi zbylý olej a na mírném plameni opékejte placičky zhruba tři minuty z každé strany
- Podávejte teplé nebo studené, s rýží a omáčkou, s těstovinami, s dipem nebo je použijte jako ingredienci do některého z dalších receptů