Pokud hledáme jednoduchý a rychlý recept, většinou sáhneme po těstovinách. Tento recept jde o trochu dál než špagety s masovými kuličkami, které jsou typické pro jistou švédskou nábytkářskou společnost. V tomto receptu se klade důraz na čerstvá rajčata, lehkou omáčku, štiplavý parmazán a špagety, které jsou udělané tak akorát – tak zvaně al-dente.
Co budeme potřebovat
- 500 g špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- malou cibuli
- 3 stroužky česneku (prolisovaný)
- 4 rajčata
- sůl
- ½ lžičky chilli
- hrst bazalky
- parmezán (nastrouhaný)
Postup
- Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, kterou jsme osolili.
- Když se voda vaří vložíme do hrnce těstoviny a podle návodu je uvaříme.
- Než špagety scedíme odebereme si ½ hrnečku vody z těstovin a poté je scedíme.
- Ve druhém hrnci si na střední teplotu rozehřejeme olej.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vaříme asi 5 minut jí do měkka.
- Poté přidáme česnek a pokračujeme z vaření, dokud se nerozvoní, přibližně minutu.
- Přidáme nakrájená rajčata a pokračujeme ve vaření dalších 15 minut.
- Když jsou rajčata změklá, přidáme bazalku.
- Nakonec přidáme scezené špagety a ¼ vodu ze špaget, kterou jsme odebrali.
- Vodu přidáváme podle potřeby, aby se omáčka propojila.
- Před podáváním špagety ještě ozdobíme bazalkou a nastrouhaným parmazánem.