Špagety di pomodoro

Špagety di pomodoro
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Pokud hledáme jednoduchý a rychlý recept, většinou sáhneme po těstovinách. Tento recept jde o trochu dál než špagety s masovými kuličkami, které jsou typické pro jistou švédskou nábytkářskou společnost. V tomto receptu se klade důraz na čerstvá rajčata, lehkou omáčku, štiplavý parmazán a špagety, které jsou udělané tak akorát – tak zvaně al-dente.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g špaget
  2. 2 lžíce olivového oleje
  3. malou cibuli
  4. 3 stroužky česneku (prolisovaný)
  5. 4 rajčata
  6. sůl
  7. ½ lžičky chilli
  8. hrst bazalky
  9. parmezán (nastrouhaný)

Postup

  1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, kterou jsme osolili.
  2. Když se voda vaří vložíme do hrnce těstoviny a podle návodu je uvaříme.
  3. Než špagety scedíme odebereme si ½ hrnečku vody z těstovin a poté je scedíme.
  4. Ve druhém hrnci si na střední teplotu rozehřejeme olej.
  5. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vaříme asi 5 minut jí do měkka.
  6. Poté přidáme česnek a pokračujeme z vaření, dokud se nerozvoní, přibližně minutu.
  7. Přidáme nakrájená rajčata a pokračujeme ve vaření dalších 15 minut.
  8. Když jsou rajčata změklá, přidáme bazalku.
  9. Nakonec přidáme scezené špagety a ¼ vodu ze špaget, kterou jsme odebrali.
  10. Vodu přidáváme podle potřeby, aby se omáčka propojila.
  11. Před podáváním špagety ještě ozdobíme bazalkou a nastrouhaným parmazánem.
Lahodné italské špagety s rajčatovou omáčkou a bylinkami.
Zdroj: thestayathomechef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.