Originální utopenci v aspiku

Originální utopenci v aspiku

Utopenci neboli špekáčky s cibulí ve sladkokyselém nálevu jsou českou klasikou. Zajímavou variantu se špekáčky či párky si lze připravit podle tohoto receptu, který je populární především v Německu.

Ingredience:

  • 8 nožiček špekáčků či párků
  • 3 vejce
  • 3 šálky hovězího vývaru
  • 1/2 šálku celeru
  • 1/2 šálku vody
  • 1 balení želatiny v prášku
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Uvařte si vejce natvrdo.
  2. V misce smíchejte vodu s želatinou podle návodu na obalu.
  3. Následně směs nalijte do teplého hovězího vývaru a dobře rozmíchejte.
  4. Do nádoby, ve které chcete aspik připravit, vložte špekáčky, buď vcelku, nebo nakrájené na kolečka, dále oloupaná a nakrájená vejce natvrdo a kousky celeru.
  5. Vše následně pomalu zalijte želatinovou směsí.
  6. Vložte nádobu do ledničky alespoň na dobu 4 hodin.
  7. Poté můžete utopence v aspiku z nádoby vyklopit.
Párek se zeleninou v rosolu
zdroj: tastemade.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.