Utopenci neboli špekáčky s cibulí ve sladkokyselém nálevu jsou českou klasikou. Zajímavou variantu se špekáčky či párky si lze připravit podle tohoto receptu, který je populární především v Německu.
Ingredience:
- 8 nožiček špekáčků či párků
- 3 vejce
- 3 šálky hovězího vývaru
- 1/2 šálku celeru
- 1/2 šálku vody
- 1 balení želatiny v prášku
- sůl, pepř
Postup:
- Uvařte si vejce natvrdo.
- V misce smíchejte vodu s želatinou podle návodu na obalu.
- Následně směs nalijte do teplého hovězího vývaru a dobře rozmíchejte.
- Do nádoby, ve které chcete aspik připravit, vložte špekáčky, buď vcelku, nebo nakrájené na kolečka, dále oloupaná a nakrájená vejce natvrdo a kousky celeru.
- Vše následně pomalu zalijte želatinovou směsí.
- Vložte nádobu do ledničky alespoň na dobu 4 hodin.
- Poté můžete utopence v aspiku z nádoby vyklopit.