Máte-li hrst vlašských ořechů, není nic jednoduššího!
INGREDIENCE:
- třetina základního těsta
- hrnek vlašských ořechů
- půlky vlašských ořechů na dozdobení
- čokoláda na vaření
POSTUP:
- Vlašské ořechy nameleme a přidáme je do základního těsta.
- Zvolíme si tvar vykrajovátka a tím vykrajujeme z rozváleného plátu.
- Pokládáme na plech s pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 5 – 8 minut.
- Po vychladnutí slepujeme marmeládou
- Necháme odpočinout a mezitím v horké lázni roztopíme čokoládu.
- Do té namáčíme buď celé kousky cukroví, nebo je můžeme namáčet jen z poloviny či různě čokoládou pokapat.
- Do ještě mokré polevy můžeme vtlačit půlku vlašského ořechu na dozdobení.
Tuto variantu můžete připravit také s domácí marmeládou.